Att lova att älska varandra i nöd och lust till döden oss skiljer åt.

 
 
Sitter nu här efter en väldigt jobbig och ensam kväll. Hade en explosion av ensamhet som sved in på bara skinnet och slöt sig runt mitt hjärta som en skruvtving av stålkäftar. Det blev så illa att jag till sist var tvungen ut och gå en lång vända för att klara av att hantera resten av kvällen. Denna filur i bild kan sägas så här om, och detta läste jag på en annan blogg, att han kan ha kostat många slantar men dom är futtiga i jämförelse med vad han betyder för hjärtat, och han är kanske bara närvarande en stund i livet, men för honom är man hela sitt liv!
 
Sen till uttrycket i rubriken. Att lova att älska varandra i nöd och lust till döden Er skiljer åt. Det är ganska starkt i dagens läge om det håller. Jag har aldrig riktigt tillförlitat mig det uttrycket och förstått dess innebörd. Inte förrän nu. Pappa och Mamma dom firade 40 år och dom firade fler tillsammans och mamma dog 1999 och pappa 2013 alltså 14år senare och han gick in i döden med sin kärlek till mamma intakt. Han tillbringade dom sista åren i trohet till henne. Livskärlek som jag pratade om tidigare.
 
Jag står för min kärlek till hjärtat. Skulle det bli tal om oss två igen så skulle jag fullständigt strunta i det som hänt under tiden vi inte var med varandra för det har ingen betydelse för mig annat än en fas i förhållandet. En tid att öppna ögonen och utvecklas och bli starkare tillsammans. Jag skulle lätt kunna lova det som står däruppe och hålla mig till det.
 
Stenhård trogenhet från min sida även under isär tiden! Att föreställa sig annat har och är svårt överhuvudtaget just i dagsläget för det är "skitjobbigt" vara lika tok kär än som under tiden vi var ett par! Jag har lärt mig acceptera det och så får det vara. I ångest så finns lycka, och i lycka finns sorg och i sorg finns hopp och i hopp finns trohet och i trohet finns en lösning och i en lösning finns evig kärlek. Det gäller bara se den och acceptera att man inte kommer ifrån den när den väl slår till.
 
MEN det finns också löften mellan vänner och inom familjen som man inte skall förringa och förakta.
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.
 
Visa fler inlägg