En Hockey Dag


"Nanne Grönvall med Vi Är Dom Tuffaste"
 
Bilderna från matchen är tagna från Viasats Viaplay.se genom framecapture och dom två nedersta bilderna är ©Frilans Fotografen Viasson 2014. (Tyvärr tagna med iPhone då jag inte hade kameran med mig så ursäkta kvallan.) Har inte redigerat dom pga tidsbrist och andra faktorer!
 
Ja mina damer och herrar, tjejer och killar, läsare och hockey fantaster. Denna dag blev hockey för hela slanten. BOKSTAVLIGT. Jag hade inte kunnat sova natten mot idag och somnade därför inte förrän vid 08:00 i morse och väcktes av att det lät i fram dörren. Skyndsamt in i kläder och titta på klockan och hon var då 15:50 :-O. Alltså 10 minuter innan Timrå IK började spela mot Almtuna nere i Uppsala.
 
Lite shock i systemet blev det kan jag säga. Är inte van att stiga upp fullt så här sent på dagen men slängde på ett par koppar kaffe och fixade lite annat och så blev det hockey med ytterligare en Timrå IK Supporter i huset. Tur på sätt och vis denna gång att man inte bor i en lyhörd lägenhet för det blir och blev lite "högljutt" om vi så säger. Det blev i och för sig en förlust för Timrå IK med 3-0 men skam den som ger sig! Det är bara att kämpa vidare.
 
I dom två nedersta bilderna har vi Jonte Hedström som har en bok (Rakt Från Hjärtat) nu publicerad om honom och hans karriär.
 
Citat från idrottsförlaget.se

"Jonte har spelat ”överallt” på toppnivå i hockeyvärlden: Tre Kronor, NHL, AHL, KHL, SM-liiga, och på flera olika ställen i Sverige. Han har hunnit med det mesta från att göra hattrick i NHL till att vara bänkad i fjärdeligan. Jonte har upplevt stunder av såväl stor glädje som stor sorg – både som idrottsman och människa.

 

Nu berättar Jonte för första gången hela sin spännande livshistoria – helt utan omskrivningar.

 

Jonte beskriver öppenhjärtigt de problem med ätstörningar och psyke som drabbat honom, pappans alkoholism och hur kontakten mellan dem brutits, hur det egentligen gick till när han valde Timrå före Skellefteå, utfrysningen när han fick sparken i Luleå, bråken med Challe Berglund, stalkern som förföljde honom i Djurgården, lagkamratens familjetragedi, galna lagfester som spårat ur, det glamourösa NHL-livet, hur det fungerar bakom kulisserna i klassiska CSKA Moskva, vilka pengar som han har tjänat på olika håll, och vilka som är hans favoritmedspelare och hatmotståndare."

 

Dem som läst den tycker det är toppen bra. Han har jag träffat på vid ett flertal tillfällen både i Skellefteå och i Timrå på EON Arenan där Timrå IK har sin hemma arena! Jonte har ju spelat både för Timrå IK och Skellefteå AIK i många år. Jag var också på hans avtackning på EON Arena i Timrå. Det var stort!
 
Om Ni som läser bloggen inte förstått det ännu så är jag en Timrå IK Supporter och håller på dem i vått och torrt. Precis som hjärtat Jenny och hennes familj med vänner! Inga medgångs supportrar är vi kan jag tillägga!
 
Nu ikväll blir det lite socialt umgänge för omväxlingens skull och lite yatzy och "battle on the computer" och film så ha en god kväll och Söndag för det blir inget inlägg i morgon pga vissa omständigheter som har dykt upp. Vad kan jag inte gå in på just nu.
 
Godnatt, Godmorgon och Gott Veckoslut från Bloggen.
 
.
Visa fler inlägg