Baking Time OR ELSE 


 

 
"Selena Gomez med låten Bidi Bidi Bom Bom"
(tro'tt eller ej men en jul sång)
 
 
Nu till receptet:
 
Andreas.Viasson's "Snöiga Pepparkaksvanilj sockerJULkaka"
 
Skaffa Fram följande ingredienser:
 
3 Nyfikna kalla ägg
3 lika nyfikna dl socker
3 ändå nyfiknare dl vetemjöl
 
i en kopp
 
2 teskedar bakpulver
2 teskedar vanellin
4 teskedar marsansås pulver
2,5 teskedar pepparkakskryddor, (extra zing, kryddnejlika)
 
1½ snutt rumsvarm mjölk (+ en gnutta konjak eller körsbärs/pepparkakslikör) för den som gillar det. (varning dock. Smaken förstärks nämnvärt.)
ca 50 gram smör
 
lite brödkross av vasa knäcke.
 
Häll sockret i en binge, knäck ner äggen. Låt stå under tiden Ni rör ihop (i en kopp) ordentligt. Smält smöret och tillsätt mjölken och gör finger varmt. (ger luftigare kaka)
 
Ta fram sockerkaksform eller annan form, smöra och bröa noggrant.
 
Vispa ägg och socker fluffigt ordentligt så det blir gott om luft i färden sen sakta tillsätt (i en kopp ) varefter Ni tillsätter vetemjölet och ler och sjunger samtidigt. Vispa ihop tills det är en tjock smet varefter Ni tillsätter smör och mjölken och rör ihop det ordentligt. Häll sen i formen och låt stå 2 minuter under tiden Ni plockar undan det Ni använt och sen i förvärmd ugn på 175-185 grader beroende på ugn i 35 till 45 minuter.
 
Vanligt problem är att kakan fastnar på tallriken. Enkel lösning. Bröa tallriken lite lätt och vänd då den färdiga kakan på den. Inget klibb och låt sen stå och svala i formen under duk. Lyft sen bort formen försiktigt och har du bröat ordentligt släpper den utan problem. Ställ sen in den i kylen i 20 minuter varefter Ni snöar på den.
 
Pling Plong fikat igång, här med Ante's kaka och låt det nu smaka ;-) N'joy!
 
...och som vanligt om Ni använder den i nån vidare spridning så kred till mig Tack!
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen
 
.

Snöigt Värre 
"Elvis Presley med låten On A Snowy Christmas Night"
 
(ersättning för Ronny/Ragge låten pga att den plockats ner 2015-12-18)
 
 
Jag har turen eller vad ska man säga, att inte behöva slafa på sjukan denna natt utan får sova lite bekvämare så ja jag passar på att lägga upp ett inlägg. Nu äre så att jag bakat detta i bild innan jag förpassades till där jag är nu, men med Windows10's bekväma OneDrive så kommer jag åt det filer eller bilder som jag fixat eller tagit var än jag befinner mig.
 
Detta i bild är min "Snöiga pepparkaks sockerjulkaka" som är helt efter eget recept. Vissa delar är ju som standadiserade då grunden i sig är ju sockerkaka. Jag lägger upp bild serien då jag kommer hem och receptet om det finns nå intresse däri.
 
Jag hade ju så gärna velat se hockey matchen med TimråIK idag men det bidde inte pga omständigheterna. Ja vad har jag då fått göra denna dag, och delar av gårdagen. Blodprov, röntgen, sprutor, påfyllning av mindre nyttiga ämnen som är nyttiga i dess ändamål men kanske inte är så nyttiga i mängder och med det följer det sedvanliga illamåendet och nu förväntande huvudvärken i en vecka. Vi får se om jag får dala min spår hemöver i morgon.
 
Fick lite surt besked från en viss tjej idag. Något man inte vill höra men får väl acceptera och hoppas på att det går att ordna på något sätt. Nej, inte Jenny, för som vanligt är hon på dåligt humör så det bryr jag mig inte nämnvärt om. Hoppas hon blir på bättre humör om Timrå vann ikväll, i alla fall för hennes skull. ;-) Det jag pratar om är lite mera på det personliga planet så jag ska inte ta upp det här. Nej det har inte med kärlek att göra.
 
Nu ska jag i alla fall se en film och se om jag kan hålla mig vaken hela vägen igenom den. Julfilmer då.
 
1:) Elf
2:) Ensam hemma serien 1,2,3
3:) En officer och gentleman
4:) Santa Claus serien
5:) ...minnet sviker.
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Din dins

"Victoria Justice med låten It's Not Christmas Without You"
 
 
Ja vad gör man efter ett städ pass? Jo man lagar mat. Okej detta var en enkel lunch middag utan hänsyn till nån specifik diet, men WTH. Pommes, extrasaltat(rimmat) fläsk och grönsaker. Mer nyans på det gröna och pommes med en ny vitlökssås som jag upptäckt nyligen som smakar mera åt tzatziki hållet men är ändå inte det. Grymt god är den i alla fall och man kan ha den på ost och sallads mackor med mer, eller bara som pålägg. Sammanlagd matlagningstid? Typ så där 10 minuter till en kvart.
 
Sen kan man ju inte ha den här årstiden utan att ha min favorit Julmust. Apotekarnes. Skummig och smakrik med ett surr på gommen. Reklam? Kanske, kanske inte men faktum kvarstår. Den är god! Varför just denna julmust sitter som ett smäck hos mig har med hur jag minns min "första vita jul" och då serverades julmust i stora lass och det blev ett bestående intryck i min smakosfär så att säga.
 
Tända ljus med mer. Hur som, så hade mor min en ide om att tiden före julafton och julveckan så skulle det ätas på spar:en. Med andra ord, mycket enkla måltider, sallader, muesli, sparris och spenat soppa (som jag avskydde och fortfarande inte kan med och skit i Popeye). Det är inget jag kan äta än idag och har i regel svårt med spenaten, Period! Det passar dock konstigt nog i sallad, om det används rätt.
 
Bruna bönor med fläsk, ja, men nja! Det finns ett fåtal som förstår vad jag menar och är inget jag tänker gå in på här för det kan förstöra det för många om jag berättar, så tji för osten!
 
Godmiddag och Godkväll/natt och Godmorgon från Bloggen.
 
.