




"Selena Gomez med låten Bidi Bidi Bom Bom"
(tro'tt eller ej men en jul sång)
Nu till receptet:
Andreas.Viasson's "Snöiga Pepparkaksvanilj sockerJULkaka"
Skaffa Fram följande ingredienser:
3 Nyfikna kalla ägg
3 lika nyfikna dl socker
3 ändå nyfiknare dl vetemjöl
i en kopp
2 teskedar bakpulver
2 teskedar vanellin
4 teskedar marsansås pulver
2,5 teskedar pepparkakskryddor, (extra zing, kryddnejlika)
1½ snutt rumsvarm mjölk (+ en gnutta konjak eller körsbärs/pepparkakslikör) för den som gillar det. (varning dock. Smaken förstärks nämnvärt.)
ca 50 gram smör
lite brödkross av vasa knäcke.
Häll sockret i en binge, knäck ner äggen. Låt stå under tiden Ni rör ihop (i en kopp) ordentligt. Smält smöret och tillsätt mjölken och gör finger varmt. (ger luftigare kaka)
Ta fram sockerkaksform eller annan form, smöra och bröa noggrant.
Vispa ägg och socker fluffigt ordentligt så det blir gott om luft i färden sen sakta tillsätt (i en kopp ) varefter Ni tillsätter vetemjölet och ler och sjunger samtidigt. Vispa ihop tills det är en tjock smet varefter Ni tillsätter smör och mjölken och rör ihop det ordentligt. Häll sen i formen och låt stå 2 minuter under tiden Ni plockar undan det Ni använt och sen i förvärmd ugn på 175-185 grader beroende på ugn i 35 till 45 minuter.
Vanligt problem är att kakan fastnar på tallriken. Enkel lösning. Bröa tallriken lite lätt och vänd då den färdiga kakan på den. Inget klibb och låt sen stå och svala i formen under duk. Lyft sen bort formen försiktigt och har du bröat ordentligt släpper den utan problem. Ställ sen in den i kylen i 20 minuter varefter Ni snöar på den.
Pling Plong fikat igång, här med Ante's kaka och låt det nu smaka ;-) N'joy!
...och som vanligt om Ni använder den i nån vidare spridning så kred till mig Tack!
Godnatt och Godmorgon från Bloggen
.