Vad Hände Egentligen

 "Linda Bengtzing med låten Sanningen"
 

"Hon tittade förundrat upp i luften och såg ett flygplan komma in över staden för landning. Det skickade kalla kårar ner för ryggraden på henne samtidigt som hon var tvungen medge att stadens ljus lyste upp undersidan av flygplanet på ett vackert skiftande sätt. Nästan som ljusen på en julgran. Blixten från ena stroblamporna på undersidan av flygplanet fångade hennes blick och hon tänkte hur något så vackert kunde vara så farligt.
 
Peter kom upp bakom henne och la den friska armen och handen runt hennes midja och satte hakan mot hennes axlar och viskade i örat hennes att han älskade henne. Hon log lite låtsas förläget men vände sig om i hans grep och tog honom varligt om hans midja och drog honom tätt intill sig samtidigt som hennes läppar letade sig fram till hans. Länge stod dom så där innan dom stängde dörren och gick och la sig. Tidigt nästa morgon ringde telefonen och researrangören meddelade att dom hade blivit inbokade på en alternativ flyresa via Island och Norra Kanada. Märkligt tyckte Peter det var men han tackade och bekräftade att dom var redo att resa igen. Innan dom skulle iväg så blev det frukost i den väl tilltagna matsals restauranten som angränsade hotellet. Liksom många så beställde dom ägg och bacon med stekt potatis till. Detta hörde nog inte till vanligheten enligt engelsk tradition men dom fick det dom beställde av en för dom tillgjord servitör. Hans falska leende och smala ögon gjorde att Julia var tvungen titta ner på golvet för att inte skratta rätt ut för att hon kände ett obehag i hans närvaro.
 
Själva satan tyckte hon för sig själv när han gick sin väg. Peter tittade på henne med en frågande blick och hon sa då det hon tänkte. Han skrattade rätt ut och sa att det var ju ungefär som han upplevde personen. Under tiden dom satt där och åt så råkade en äldre kvinna tappa tekoppen i sitt knä och flög upp med ett ylande som gjorde att många av gästerna på plats nästan satte i halsen. Bordet hennes kraschade i golvet med porslin, bestick och mat. Tillskyndande restaurantpersonal hjälpte kvinnan ut och bad övriga gäster om ursäkt för det inträffade fast dom egentligen inte hade anledning till det.
 
Porslinet var dekorerat med en blåguld kant och hade hotellets namn snyggt tryckmålat under glaseringen. Likaså var besticken pryda med vad som liknade vit elftenben fast nog var gjort av plast. Därpå var det en blåguld kant runt med hotellets namn. Peter blev fascinerad över att allting framför honom på bordet hade samma motiv och samma prydnad. Till och med vasen som blommorna var i! Julia kommenterade det när han påpekade det han såg med att säga skämtsamt att dom nog var rädda att det skulle stjälas. Efter avklarad frukost återvände dom till sitt hotell rum och älskade passionerat innan dom tog sig en dusch och gjorde sig i ordning för resan ut till Heathrows flygplats. Lite visste dom om att just denna lilla kärleksstund skulle få implikationer som dom inte hade räknat med." (ur min bok Anden Visar Vägen. ©Andreas Viasson 2015)
 
Ha en trevlig och njutbar Lördagskväll och natt. Drick med förståndet och likaså kör nykter om Ni ska ut på vägarna.
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Gott!