Yo Recepie Time

"Slipknot med låten Before I Forget"
 
 
3,2,1 Shyte......I forgot. Hmm har Ni någonsin haft den känslan. Då kan Ni inte hjälpa att Ni har ett snabbt minne. Det är inte kort. Bara för snabbt att hinna med. Det händer stup i tre kvarten tycker jag vissa dagar. Det var något jag hade tänkt skriva om idag, men så ringde telefonen och se på trolleriet, då var det borta.
 
Att sitta och grubbla på det timvis har inte heller gett så mycket till meningsfullt svar på gåtan heller -.-! Så jag går in i lite matlagnings läge i bild ovan.
 
Den middagen består av följande ingredienser.
 
Älgkött marinerat i vin, salt och peppar som sen har låtits frysa till något så när hård konsistens.
 
Pasta, ekologisk med ett mindre ekologiskt pris
 
Sallad, fyra sorters bladverk (Finns annars att köpa i påse färdig blandat för den som inte har tid.
 
Morötter som man snabbt skola riva i maskin, eller blanda med rivna finger toppar på en gammal handapparat.
 
Tomater som i heltskick har blivit tärnade
 
Grädde som grädde på såsen.
 
Curry i lagom stora mängder samt paprika och chili. För den med pigga smaklökar kan man använda även vitlök och Habanero, vilket för dom flesta är inte att rekommendera. Den här rätten blir svettig nog som det är.
 
Passionsfrukt saft samt sweetchili sallads dressing
 
och sist men inte passionerat minst, en skalad rå gul lök. Stackarn, blir både tärnat och kallt, i alla fall fram till serveringen.
 
Sen hittar man en spis med en bra stekpanna, en pasta panna med vatten och en kalvbuljongtärning i och en lämplig sallads skål. I den första sätter man då en och en halv tesked flytande margarin, för den som inte gillar mer fet mat för att grädden kommer sen förstärka hela kalaset.
 
Skär sen köttet i super tunna bitar under tiden det är semifruset. Akta fingrarna och ha en riktigt vass kniv. Ni behöver inte göra obduktion på fingrarna för att få ett bra resultat. Stek och krydda ytterligare med havssalt och malen 4 sorters peppar och strö på lite lätt curry pulver. Sen hjälper det så klart med olivolja med chili. Detta finns att köpa på Willy's och är guld värt i såna här anrättningar. Gott dessutom om man använder det sparsamt. Ekonomin mår nog också bra av det.
 
Koka upp denna pasta i 10 minuter. Det är lite över rekommenderat och anledningen är rätt enkel. Det kommer nu by the way. När köttet har stekts färdigt så tillsätt ca ½kopp vatten och rör in det så avkoket på köttet blandas väl, tillsätt ca 1 till 1½dl grädde och ca ½dl av buljongkokvattnet från pastan och rör om. Tillsätt ca 1 till 2 matskedar curry och rör om, och sen strö på lagom med paprika pulver tills det är ett tunt rött lager. TUNT!
Rör in det och sen låt hela karusellen puttra vidare i 5 till 6 minuter under omrörning.
 
Nu tänker Ni att pastan hinner bli kall. Det gör den inte för buljongvattnet tar ni av ca 5 minuter innan den är klar, vilket gör att den blir klar samtidigt som köttet. Nu är det somliga som tycker att köttet ska ha lite mindre tuggmotstånd och då får man koka längre på lägre värme och vänta med buljong delen ett tag. När då till slut currysåsen blivit lagom tjock och köttet ser "stuvat ut" så är det klart. Tänk på att marinaden gör mycket till köttets konsistens. Använd antingen röttvin eller öl om Ni föredrar det senare. Jag tycker köttet får mera samklang med maträtten med rödvin.
 
Salladen består då av 4 bladverk, rivna morötter, inlagda tunnskivade gurka, tomat och rå gullök och sen sötchilidressing och passionsfruktsaft eller blodapelsinsaft (färskpressad) klipp och blanda noggrant och ställ i kylen ca 20 minuter innan serveringen. Den här salladen blir en brandsläckare för dem som tycker att currysåsen blev stark och det fungerar garanterat.
 
Servera med Passionfrukt saft eller Påskmust, bordsdricka eller husets röda alternativt öl.
 
Smaklig måltid.
 
Tyvärr klanta jag mig lite och hade slut hushållspapper så det blev lite rund söligt på tallriken men jag hoppas på överseende på den saken. Obs: Köttet är valfri sort. Jag hade älgkött som behövde göras upp. Det kan inte ligga i frysen hur länge som helst och blir godare om det inte har hunnit med 3 månader i den. Kyckling och ris istället för pasta går utmärkt också. Lycka till om Ni tar kampen.
 
Godnatt och Godmorgon från  Bloggen.
 
.

Det Går Runt En Liten Bit

"Mikael Tretow med låten Den Makalösa Manicken"
 
 
 
Ja Ni, Det blev en makalös ugnspannkaka (Tjockpankaka) eller vad säger Ni? :-D Det var alltså det som önskades till middag häromdagen av mina främmen. Vad som inte syns i bild så tydligt är supertunna fläskflag. Dessa gör man genom att ta ett stycke sidfläsk som just börjat tina och har en vass kniv och skär i fläsket så det blir så tunna flagor att man skulle tro att det var pappersbitar typ. I denna är det också Currykrydda och lite vanilj. Sjukt? Absolut, men gott som bara den. haha :-)
 
Ingredienser då?
 
3 ägg
3-5dl mjölk
vetemjöl
fläsk
½tsk salt
2 krm currypulver
lite riven vaniljstång.
 
Process: (Tillvägagångsätt)
 
3 ägg knäckta in i bunke.
Tillsätt mjölk
Tillsätt vetemjöl under omrörning till dess att det bildats en slät tjockaktig smet
Tillsätt salt m kryddor och rör om noggrant
Stekfläsket lätt.
Häll ner smeten i smörad plåt
bre över fläsket och rör om lite försiktigt så det sjunker in i smeten.
Häll på stekspadet jämnt över hela alltet.
Sätt in i förvärmd ugn 200 grader i ca 20 minuter eller tills den fått fin form och färg.
 
Servera Med:
 
Bordsdricka, valfri läsk, saft, öl, svagdricka eller något liknande. Ha gärna med en god och saftig sallad. Vill Ni ha recept på en apelsin sallad så har jag två varianter som behagar gommen på ett värdigt och saftigt sätt.
 
Smaklig måltid.
 
 
 
Godmiddag och Godkväll från Bloggen.
 
.