





"Fruits and Veggies med låten A Clean Page"
( Syd Afrikanskt Band )
Onödigt vetande?: Tips: Om Ni förvarar potatis i 4 till 6 plusgrader mitt i kylen är den fortfarande färska och fin efter 3 till 4 månader utan att ha använts.
Okej, till ämnet. Här ser Ni bilder ifrån mitt besök till Västerbotten Korv's hemmaföretag. I översta bilden är då ägaren Christofio som är bördig från Södra London och är son till Grek Cypriot/turkiska föräldrar. Han mötte sin tjej i England som är från Sverige och dom har nu 2 småpojkar tillsammans. Han kände att en flytt från London var det rätta att göra och det bor nu granne med deras företag ca 500 meter från E4:an på en stor gård. Han är utbildad körv tillverkare och jobbade med det i England, men är egentligen också byggmästare. Trots 6 år i Sverige så tycker han att svenskan är lite svår att lära sig och pratar hellre Engelska när han får chansen till det. Vi hade ett 2 timmar långt samtal. Jag ska vid ett senare tillfälle även filma där och lägga ut på YT.
I bilderna ser Ni också lite från inuti butiken och vilka korvar dom tillverkar. Han gör bland annat färdiga kryddblandningar och marinadkryddningar. Det finns också ett stort sortiment av sauce glasyrer för olika kött och korvar. Dom ska också börja sälja Brontosaurus Spjäll som Ni ser ett exempel av i bild. Korvarna i nedersta bilden är 3 stycken som jag köpte för att få ett smakprov på en korv som är ifrån Syd-Afrika. I alla fall receptmässigt. Boerewors, men den är inte riktigt där. Korven innehåller 95% kött!! Alltså hög kvalité och har en bred smak sensation. Ni ser också en del av det korvar dom tillverkar med innehåll i 4:de bilden. Vill du ha denna typ av kvalité och smakgaranti får du också vara beredd på att det inte är det billigaste av korvar då dom är handtillverkade, men ack så goda och väl värda sitt pris. Vill du veta mer så kan Ni ringa 072-5586927 och prata med Christofio eller hans tjej Emelie.
English:
Here in the images/photos above you see my visit to vasterbotten korv ( @vasterbottenkorv on instagram). In the picture at the top you see the owner Christofio that originally is from South London UK and is the the son of Greek Cypriot/turkish parents. He met his wife from Sweden in England and now they have 2 small boys together. He felt that he needed a break from the big city life and moved to Sweden some 6 years ago. They live on a largish spread where they run their business as well. It is about 500 meters or roughly quarter mile from the main highway north of Umeå, Sweden. Despite 6 years in Sweden Chris finds Swedish to be a bit quirky. Later on I will be filming and putting it on youtube.
In the images above you see a little from inside the shop and which sausages they make. He also makes rubs and glazes. There is a large number of sauce glazes for different types of meat and wieners. They are also going to try out selling Bronto ribs, of which you can see an example above. I "bought" (recieved free sample) of the sausage known as South African. A type of Boerewors. The sausages contain up to as much as 95% percent meat and have a rich and glowing taste. In the image 4 you see some of the sausages they create. In other words high quality and taste guarantee makes for prices thereafter, but well worth it. If you want more information you can call +47(0)72-558 69 27 and talk to Christofio.
Godmiddag och Godkväll från Bloggen.
.