Ibland Måste Man Ta

"Cavetown med låten Irrational"
 
...vad som för somliga kan tyckas vara irrationella och oansvariga beslut. Denna tankegång går bara i den världen, att det inte inses att det kanske ligger något bakom det, och att det är något som man av nödvändighet MÅSTE göra, och inte av ogenomtänkt handling. Den som till exempel tjänar mycket pengar eller ja, överhuvudtaget tjänar pengar runt 20 tusen eller mer i månaden har oftast ingen förståelse för den som kanske tjänar hälften eller lite drygt hälften av det, och hur vissa utgifter som kommer tätt efter varandra påverkar den individen och den individens ekonomi och överlevnad. Det är så långt man kan sträcka sig på en gång innan det antingen sinar eller tar stopp. En sån gång är det bra om man kan säga ett skarpt "STOPP! Hit men inte längre" även om det kan som i mitt fall verka vara farligt för min hälsa.
 
Faktum är att jag har inget val denna gång om jag ska klara av Oktober månad och ligga på plus. Det få besparingar jag har kommer jag inte under några omständigheter att röra även om jag bara har en 100 lapp att leva på tills nästa gång jag får pengar. Det är inte lätt att ständigt måste springa på vård instanser och för att vara ärlig så är jag rätt less på det vid det här laget, men jag kan inte hålla på att åka 20 + mil fram och tillbaka varje månad. Ena gången till Umeå eller kanske till och med 2, för att sen betala hotell och vårdavgifter för att nästa gång måste åka till Skellefteå lasarett och där betala vårdavgifter för att gången efter det eventuellt måste till Lycksele 80 mil bort tur och retur. Bränsle kostar pengar, och bussen kostar mer att åka än att ta egen bil, inte bara pengar utan i tid också för att sen i dessa Corona/Covid tider, sitta i svår ångest över att bli smittad av någon på bussen.
 
Nu har också mitt högkostnadsskydd dessutom löpt ut, både vad gäller vården och på medicin sidan och tandvården, så nu har jag inget val längre. Så länge jag säger stopp NU så behöver inte jag söka hjälp med ekonomin från någon, och så är det jag vill ha det. Om jag får in pengar genom live eller Youtube eller något enstaka bidrag genom Gofund.me från snälla och omtänksamma människor, så är jag tacksam och lägger undan det jag kan för en så kallad "regnig dag!" Så kasta inte sten i glashuset om det inte är skottsäkert glas och döm inte boken efter omslaget. Det finns mycket som Ni inte vet och mycket som Ni aldrig kommer få veta, men jag gör det bästa jag kan med det förutsättningar jag har.
 
Så till Er som jobbar inom vården som läser detta! Behandla inte mig eller någon annan som ett barn eller en mentalt funktionsnedsatt människa. I mitt fall vet jag vad jag gör och jag säger STOPP NU tills jag återigen har råd att ta mig an kostnaderna. Jag måste lägga undan för just det ändamålet och det kan jag inte om jag ständigt måste punga ut pengar så det rinner som fin sand genom fingrarna. Respektera det är Ni snäll. Jag återkommer när jag kan och har råd och visst det påverkar min hälsa negativt, men det påverkar mig mer psykiskt om jag känner att jag måste söka hjälp på annat vis. Dit vill jag inte igen. Det räcker med en gång i livet, även om man ibland måste titta på sista kronan och avgöra hur man ska vända på den.
 
Goddagens från Bloggen.
 
.

Kort Klippt

"Imagine Dragons med låten Natural"
 
 
In Swedish and English. Dagens Filmtips 4 av 5 isdrakar. "Enola Holmes" på Netflix!! Jag tror mini me skulle hålla med. Nä skoja. Den var faktiskt lite klass på i alla fall när man ser till alla dessa CGI filmer som vi dränks i nuförtiden. Kan inte påstå att jag såg mycket av det i denna, men man vet ju aldrig. Allt beror på hur skickliga dom är som gör filmen.
 
Frågan är, "kan man sakna någon man egentligen inte känner, men ser då och då?" Bra fråga.
 

English:
 
Post title: Crew Cut or Short and Sweet.
 
Todays Film tip. I give it 4 of 5 icedragons. "Enola Holmes" on Netflix!!. I think mini me would agree. Nah, just kidding. One thing one can say about that movie is that it has class and style in comparison to all the CGI movies we get drowned in these days. I cannot say I saw much of that in this one, but then again one never knows. All depends on how good the movie creators are.
 
Question: " Can one miss somebody that one doesn't really know, but sees around from time to time?" Good question.
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.

El Drago

"Klassiska Country Låtar i 2 timmar lite drygt"
(varsegod)
 
Ja, jag ser trött och sliten ut. Kanske lite ledsen också. Beror väl lite på hur man ser på det. 2020 är inte nådig på något sätt. Nu har jag ytterligare en gastroskopi att se fram emot för 6:te gången och hittar dom inte det dom söker så kommer det bli ändå mer omfattande med prover i hästlass. Är så trött på alltihopa ibland. Är så trött på att kroppen ska svika mig gång efter annan men somliga skyller på att man är ensam. Vem vet? Det sägs att ensamheten och singellivet kan för somliga bli lika farligt som att röka två paket cigaretter om dagen och att man åldras fysiskt dubbelt så fort. 🤷‍♀️ Hur som helst så är inte jag beredd att ge upp. Inte riktigt än. Skam den som ger sig.
 
Idag har jag då tagit det lugnt. Huvudet är som en stor bomullsboll inuti som den alltid är efter en redig migrän. Det tar nått dygn eller två att komma igång igen efter en sådan. I och med det har jag ägnat mig åt lite basic gaming i form av stads simulatorn vilket inte har en massa flashigt och så har jag käkat lite hemmagjorda fettucini med bratvurst. Hemma gjort tar sin lilla tid, men har man inget bättre för sig, så varför inte. Vi får se hur dagen ter sig imorgon och hur resten av veckan blir. Egentligen har jag mina aningar men det tar vi sen.
 
Veckans Hack!
Nu blir det isäng om en stund då mobilen laddat klart.Ingen bra ide att ha mobilen på laddning under natten och om Ni gör det,  lägg den på nått metalliskt som står fritt från bord eller tyger så värmen får avledas på ett säkert sätt. Samma gäller bärbara datorer. En upp och nervänd serverings bricka i plåt, stål eller aluminium fungerar bra som värme avledare till såna.
 
Goddagens från Bloggen.
 
.