Ibland Måste Man Ta

"Cavetown med låten Irrational"
 
...vad som för somliga kan tyckas vara irrationella och oansvariga beslut. Denna tankegång går bara i den världen, att det inte inses att det kanske ligger något bakom det, och att det är något som man av nödvändighet MÅSTE göra, och inte av ogenomtänkt handling. Den som till exempel tjänar mycket pengar eller ja, överhuvudtaget tjänar pengar runt 20 tusen eller mer i månaden har oftast ingen förståelse för den som kanske tjänar hälften eller lite drygt hälften av det, och hur vissa utgifter som kommer tätt efter varandra påverkar den individen och den individens ekonomi och överlevnad. Det är så långt man kan sträcka sig på en gång innan det antingen sinar eller tar stopp. En sån gång är det bra om man kan säga ett skarpt "STOPP! Hit men inte längre" även om det kan som i mitt fall verka vara farligt för min hälsa.
 
Faktum är att jag har inget val denna gång om jag ska klara av Oktober månad och ligga på plus. Det få besparingar jag har kommer jag inte under några omständigheter att röra även om jag bara har en 100 lapp att leva på tills nästa gång jag får pengar. Det är inte lätt att ständigt måste springa på vård instanser och för att vara ärlig så är jag rätt less på det vid det här laget, men jag kan inte hålla på att åka 20 + mil fram och tillbaka varje månad. Ena gången till Umeå eller kanske till och med 2, för att sen betala hotell och vårdavgifter för att nästa gång måste åka till Skellefteå lasarett och där betala vårdavgifter för att gången efter det eventuellt måste till Lycksele 80 mil bort tur och retur. Bränsle kostar pengar, och bussen kostar mer att åka än att ta egen bil, inte bara pengar utan i tid också för att sen i dessa Corona/Covid tider, sitta i svår ångest över att bli smittad av någon på bussen.
 
Nu har också mitt högkostnadsskydd dessutom löpt ut, både vad gäller vården och på medicin sidan och tandvården, så nu har jag inget val längre. Så länge jag säger stopp NU så behöver inte jag söka hjälp med ekonomin från någon, och så är det jag vill ha det. Om jag får in pengar genom live eller Youtube eller något enstaka bidrag genom Gofund.me från snälla och omtänksamma människor, så är jag tacksam och lägger undan det jag kan för en så kallad "regnig dag!" Så kasta inte sten i glashuset om det inte är skottsäkert glas och döm inte boken efter omslaget. Det finns mycket som Ni inte vet och mycket som Ni aldrig kommer få veta, men jag gör det bästa jag kan med det förutsättningar jag har.
 
Så till Er som jobbar inom vården som läser detta! Behandla inte mig eller någon annan som ett barn eller en mentalt funktionsnedsatt människa. I mitt fall vet jag vad jag gör och jag säger STOPP NU tills jag återigen har råd att ta mig an kostnaderna. Jag måste lägga undan för just det ändamålet och det kan jag inte om jag ständigt måste punga ut pengar så det rinner som fin sand genom fingrarna. Respektera det är Ni snäll. Jag återkommer när jag kan och har råd och visst det påverkar min hälsa negativt, men det påverkar mig mer psykiskt om jag känner att jag måste söka hjälp på annat vis. Dit vill jag inte igen. Det räcker med en gång i livet, även om man ibland måste titta på sista kronan och avgöra hur man ska vända på den.
 
Goddagens från Bloggen.
 
.
Visa fler inlägg