Putt Putt Runt och Runt Vi Gå Åktur

För Er icket Skellefte:eiter en liten kort tur med lite utsikt. Här demonstrerar jag också manuel växling för USA bor och andra bor som i princip bara lärt sig köra automat. Detta efter ett kommentar jag fick på en socialmedia om att jag kör bil på ett sätt så dom undrar om jag kör manuel eller automat och så undrar hur jag bär mig åt. Så då bidde det en demo video med utsikt över ett Skellefteå som nyblivit med sommar. För Er Skelletabor så ska jag påpeka att detta blir den sista videon inifrån Skellefteå på ett tag. Nu ska jag koncentrera mig på ytterområden och resor norröver och längre söderöver. Vi har ju ett sånt fantastikt fint kustlandskap i höga kusten och det är värt att dokumentera av olika anledningar. Det kommer bli en och annan lång tur nu i sommar UNDER FÖRUTSÄTTNINGEN ATT.....
 
....jag får bilen reparerad. Det kommer nog gå på några tusen efter någon slarvat med att säkra sin last och det ramlat av på motorvägen mellan Skellefteå och Byske. Den dök oväntandes upp i en omkörning i inre körfältet och 3 bilar träffa den. Den som var bakom mig fick nog största skadan då jag var i mitten. Han framför mig fick däckskador. Min bil fick något med styrningen sönderslaget så all hydraulolja har försvunnit ur styrservon och det låter inte kul. Han bakom mig fick svänga av E4:an och fick antagligen vänta på bärgare.
 
Gaah!! Värst är att min bil är för gammal för en sån här skada att täckas av försäkringsbolaget. Det var 110km/h som jag träffa detta elände och han av naturliga skäl inte undvika det då bilen före körde över den först och 3sekunder efter var jag. 🤷‍♀️🙄 Hade det tagit på fel ställe för min bil till exempel styrleder eller annat sånt hade jag förstå åkt in i lastbilen till höger sen i mitträcket och tillbaka. Då hade nog jag varit historia. Första året jag var i Sverige hände en liknande grej precis här och då gick variator remmarna av på bilen jag hade på den tiden men då var denna vägen bara 1|1 väg så jag kunde med nöd och näppe svänga in till gården på andra sidan där lastbilen är i bild. Jag var rätt omskakad efter detta som hände nu kan jag säga.
 
Ni som nu börjar köra släpvagn med bygg jox och vår städning och diverse annan frakt. För Guds skull se till att förtöja det ordentligt och har Ni små jox med Er att Ni har en presenning över alltihopa så sånt här onödigt slipper hända. Jag önskar jag visste vem det var för då skulle hen få stå för reperations kostnaderna! Jag har inte råd med att sånt här händer.
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.
 

When The Stomach Speaks

"Cascada med låten I'm Feeling It In The Air"
 
Haha ja, jag kände verkligen doften av god mat när jag gjorde denna. Det är senap, purjo, soya, honung och en del andra ingredienser som gick till kryddningen som kryddolja fast en gnutta tjockare och sen för att göra det saftigare så smälte jag ner en buljong tärning och med hett vatten spred ut i långpannan under gallret. Dit var också krossad vitlök tillagt och en smula oliv olja. Vispa om det så det var ordentligt mixat. Det gjorde att det bevarade fukten när det under ångade uppåt och så naturligtvis vände man på spjäll raden då och då.
 
Till Er vegetarianer och veganer. Ni är snabba att dömma ut dom som äter kött. Det ska Ni inte göra. Ni ska inte överhuvudtaget lägga Er i vad andra väljer att äta. Jag dömmer inte Er för Erat val av mat och tycker Ni det är gott så ät det för all del, men döm inte mig för att jag gillar att äta kött. Faktum är att detta är en av väldigt FÅ maträtter jag lagar till som är svår att ersätta med veganskt eller vegetarianskt. Det flesta av mina rätter och recept kan utan undantag ersättas med grönsaker och annat veganskt och bli lika bra för det.
 
Vad Ni dock inte tänker på att det är några miljarder kor och annan kreatur på våran jord och dom skulle dö en fruktansvärt plågsam död om inte vi avlivade en del av dom och åt upp dom och det är inte slöseri. Det är kretslopp och miljövänligt både för dom och för oss. Ett överskott på kreatur orsakar mängder med metangas som jordens atmosfär inte hinner bli av med. En överbefolkning skulle bara skynda på jordens klimat kris och till slut bli som Mars. Varför tror Ni att det är krig ibland eller vad vi kallar naturkatastrofer eller pandemier? Det är moder naturs eget sätt att reglera vår existens och våra befolknings mängder. Allt har en mening och allt skapades av en mening. Det är naturligt. Det är en av anledningarna till att vi människor har en begränsad livslängd, likaså djur och plantor. Det är för att det starkaste och nyare ska finnas och det svaga agnas bort. Brutalt men sant. Så vänder vi på myntet. Ni som äter veganskt och vegetarianskt. Är inte det levande det också?
 
Denna pandemi är dock människo tillverkad. Ett experiment med ett kemiskt krigsvapen som gick fel men spelade skaparna bakom den i händerna för det blev ett experiment på globalnivå som var horribelt effektiv. Kom ihåg att jag sa det när sanningen kommer fram i offentlighetens rum.
 
😂😂 Jag kan slå vad om att detta inlägg blev inte populärt. 😂😈😛
 
 
Goddagens från bloggen.
 
.

Whats Your Dynamite

"Kodaline med låten Follow Your Fire"
 
Jao så ett till snabbt morgon inlägg innan jag beger mig ut på äventyr en stund under dagen här. Jag ska in till Skellefteå i några timmar och hjälpa till med små diverser och så göra ett litet fyllnads inköp innan det blir lunch nånstans varefter jag far hem igen. Jag ska bland annat upp på Kommunhuset också i ett ärende. Verkligen spännande (sarkastisk) men det är i alla fall skönt att får komma ut en sväng. Det är dessutom soligt och redan 10+ (woo) och klockan är strax efter 08:00 på morgonen.
 
Ska bli intressant att se om folk kan köra som folk idag och inte barbarer på helg rampage som det ibland tycks bli på Fredagar. Vi får väl se hur det blir med inlägg i helgen för jag blir hemma hela helgen om inte något oförutsett händer och gör den lite mer rolig och spännande. (önsketänk 😂)
 

English:
 
A quick morning post before I take a run into the city for a few hours. I am going to Skelleftea to help out with a few things and also do a small extra shopping before having lunch and then heading home again. I also have to head to the city councils offices in an errand. So exciting (sarcastic) but it is nice to get out of the apartment for a while. It is sunny already and temps are round 10'C/50'F and the time is just after 8 am. Long time since last.
 
It will be interesting to see if people can drive sensibly today and not like barbarians on a rampage as it always seems to be on Fridays. We will see if there will be any posts during the weekend because I will be home all the time unless something unexpected happens that makes it more fun and interesting. (wishful thinking here 😂)
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.