Putt Putt Runt och Runt Vi Gå Åktur

För Er icket Skellefte:eiter en liten kort tur med lite utsikt. Här demonstrerar jag också manuel växling för USA bor och andra bor som i princip bara lärt sig köra automat. Detta efter ett kommentar jag fick på en socialmedia om att jag kör bil på ett sätt så dom undrar om jag kör manuel eller automat och så undrar hur jag bär mig åt. Så då bidde det en demo video med utsikt över ett Skellefteå som nyblivit med sommar. För Er Skelletabor så ska jag påpeka att detta blir den sista videon inifrån Skellefteå på ett tag. Nu ska jag koncentrera mig på ytterområden och resor norröver och längre söderöver. Vi har ju ett sånt fantastikt fint kustlandskap i höga kusten och det är värt att dokumentera av olika anledningar. Det kommer bli en och annan lång tur nu i sommar UNDER FÖRUTSÄTTNINGEN ATT.....
 
....jag får bilen reparerad. Det kommer nog gå på några tusen efter någon slarvat med att säkra sin last och det ramlat av på motorvägen mellan Skellefteå och Byske. Den dök oväntandes upp i en omkörning i inre körfältet och 3 bilar träffa den. Den som var bakom mig fick nog största skadan då jag var i mitten. Han framför mig fick däckskador. Min bil fick något med styrningen sönderslaget så all hydraulolja har försvunnit ur styrservon och det låter inte kul. Han bakom mig fick svänga av E4:an och fick antagligen vänta på bärgare.
 
Gaah!! Värst är att min bil är för gammal för en sån här skada att täckas av försäkringsbolaget. Det var 110km/h som jag träffa detta elände och han av naturliga skäl inte undvika det då bilen före körde över den först och 3sekunder efter var jag. 🤷‍♀️🙄 Hade det tagit på fel ställe för min bil till exempel styrleder eller annat sånt hade jag förstå åkt in i lastbilen till höger sen i mitträcket och tillbaka. Då hade nog jag varit historia. Första året jag var i Sverige hände en liknande grej precis här och då gick variator remmarna av på bilen jag hade på den tiden men då var denna vägen bara 1|1 väg så jag kunde med nöd och näppe svänga in till gården på andra sidan där lastbilen är i bild. Jag var rätt omskakad efter detta som hände nu kan jag säga.
 
Ni som nu börjar köra släpvagn med bygg jox och vår städning och diverse annan frakt. För Guds skull se till att förtöja det ordentligt och har Ni små jox med Er att Ni har en presenning över alltihopa så sånt här onödigt slipper hända. Jag önskar jag visste vem det var för då skulle hen få stå för reperations kostnaderna! Jag har inte råd med att sånt här händer.
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.
 
Visa fler inlägg