Ibland Måste Det Bara Vara Så

"Lady Gaga med låten Look What I Found"
 
Jupp absolut det. Titta vad jag hittade! Mums!! Äkta Koreanskt som jag inte kunnat få tag i på hur länge sen sist, och äkta Danskt. Dessa wurstar har inte jag ätit sen jag var i Danmark sist och det är sju många år sen. Fast här la jag till min egen liten variation i den med en råkost liknande sallad som fått marinera i lite lätt italiensk dressing, extra vitlök, gräslök och morotspinnar som extra tillägg. Som dressing under allt i korvbröden har jag bearnaise sås. I vanliga fall hade jag tatt chili bea men det fick jag avstå denna gång. Jag har också köpt kinesisk bea, söt sur sås från Japan, Gyoza och Teriyaki sås (chili och vitlök) Ska göra friterade kyckling sticks gjorda på kyckling bröst och till fraset så använder jag panko. Lite ägg med en tesked vitvinsvinäger ihop vispat och så vetemjöl med grovmalet peppar och flingsalt i. Dessa två doppar jag kycklingen i och så pankot. Friterar först en gång, tar ut, och låter svalna innan jag gör en andra fritering för att få den där riktiga och luftigt frasiga ytan och då är också kycklingen helt igenom stekt. Tid 5min plus 3minuter ca. Det kan ta lite längre beroende på bitarna konsistens. Till det Jasmin ris kokat i dill och gräslök. Sen det är färdig kokat rör man in lite färsk kall gräslök. Friterade bitarna kyckling rör man sen ner i Teriyaki såsen men låter dem inte ligga för länge så frasigheten förloras. Absolut tvättäkta gotter!!
 

English:
 
Post title: Sometime it just has to be:
 
Yepp, absolutely right Gaga. Look what I found! Deliciousness galore! Genuine Korean that I haven't gotten hold of in forever, and then also genuine Danish Red Sausage. This sausages I haven't eaten since I was in Denmark last and that is donkeys years ago. On the other hand I have added a small variation to the setup, with a little cold salad that has marinaded in a light version of italian dressing, extra garlic, grassonion and thin cut carrot strips. As dressing instead of sweet mustard, I used bearnaise sauce. Not the chili variant today though. I have also purchased chinese bea, sweet and sour sauce from Japan, Gyoza and Teriyaki sauce (both chili and garlic) I am going to be making deep fried chicken sticks made from chicken breast and as the top garnish crunch I am going to use panko bread flakes. I am going to wisk egg and a teaspoon of white wine vinegar together and also make a mix of crushed peppers and saltflakes and mix together with wheatmeal. I will dipp the chicken in each and then top with the panko. I will deep fry in two stages. First 5 min approx and then take it out and let it cool, and then deep fry once more for 3 minutes. It can vary a little depending on the consistency of the chicken and of course thickness. This to ensure the crunchiness and also that it is cooked through and have that juicy taste. To that I will make Jazmine rice boiled in dill and grassonion (chopped finely). Once that is cooked I will mix in some finely chopped fresh grassonion. (chives I think it is called in the UK) The deepfried chicken will then be gently stirred into the Teriyaki sauce and taken out not letting the crunch get soggy. Absolutely genuine tastebud delight!!
 
Goddagens från Bloggen.
 
.