Skatte Rån På Riksnivå

 
"Matchbox Twenty med låten Long Day"
 
Okej, det här gränsar på galenskap i att fara och färdas hittan och dittan. Inte är det billigt heller alla gånger med bränsle priser som dom är. Dock uppmanar jag nu alla i detta avlånga land som kör lastbil och buss att ställa ifrån Er Era fordon i 10 dagar. Lämna dom där dom står för att vissa dessa högmäktiga prissar som sitter i Riksdagen att nog är nog med bränsle pris höjningarna. Se hur många dagar det tar tills det står stilla allting. Detta gäller även all transport på järnväg som drivs med diesel. Alla bilägare borde göra detsamma, men det blir mindre kännbart tyvärr. Höja skatter på drivmedel är fel väg att gå och det här snacket om miljöpåverkan är hästskitsnack. Den dagen blyad bensin och rådiesel olja fasades ut så sjönk utsläppen så pass mycket att växter utefter vägkanterna började komma igen.
 
Sällsynta blomster med mer. Nu till och med exploderar det fram plantor som är fauna kvävande som hölls borta tidigare av det giftiga avgaserna. Färre dör i fordons avgas relaterade sjukdomar med mer. Det höjer bränsle skatterna för att smörja sina egna plånböcker. Av varje 10:-kr bränsle Ni köper går 6:95kr i skatt och miljöavgifter. Nu ska dom dessutom lägga till ytterligare på det så i verkligheten blir det 7:25Skr för varje 10:-Skr bränsle i tanken. Det nya bränslet E10 eller vad tusan dom vill fingra för att dölja sina skatter och höjningar på gör att Ni tankar en full tank i bilen för löjligt höga kostnader och sen ökar förbrukningen på bilen med 4 till 5%/ mil då det nya bränslet innehåller mindre energi värde. Så bara för att göra det klart.
 
Tanka för 800:-kr på det gamla bränslet och du körde tex från Umeå till Uppsala. Det nya bränslet tar dig bara med lite tur till Hudiksvall eller Söderhamn innan du  måste återigen tanka 800:-Skr och då har resan kostat dig 1600:-Skr plus vägskatt och tilläggs avgifter. Ska en Volvo S90 eller vad den nu ha för beteckning som är ny kosta 7000:-Skr mer än att äga en 25år gammal bil? Sanningen är att det snart är så att bara dom rika har råd att byta upp sig till nyare eldrivna bilar. Vi fattiglappar får nöja oss att köra äldre bilar och då med dessa skatter blir vi rånade på det få slantar vi har. Man ska inte behöva bli tvingad in i stor städer för kunna använda andra färd medel. Vi som bor på landsbygden behöver bilen. Vi behöver inte bli rånade. Det är verkligen den omvända Robin Hood skatten. Fy fasiken för den lede.
 

English:
 
Use your browsers autotranslate pages in settings. It has become pretty decent the quality of translation now. At least from Swedish to English and vice versa. I am sorry I don't have the energy to sit and do a lengthy translation at the moment after having travelled almost 1000km i 24hours.
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.