En Väg Att Gå

"Andreas Viasson med låten Frosty The Snowman 2022 versionen"
(egen gjord backing spår. Näst sista egen spelade låt. Imorgon inget inlägg.)
 
 
16 timmar senare befann dom sig på terra firma igen. Av någon anledning skulle resan som normalt sett skulle vara 13 timmar blivit 3 timmar längre. Hon förstod sig inte på dessa omledningar och hittan och dittan som hon gärna ville kalla det, men det hon verkligen kände var hur tröttsamt det ändå var. När dom gick igenom flygplatsen i Barcelona med sikte på Arlanda flyget så fick hon plötsligt höra en väl bekant röst brevid sig. Hon tittade både en och två gånger innan det gick upp ett ljus för henne att det var Juan som hon hade haft en sommar romans med en gång i tiden när hon var där på semester. Han jobbade numera på flygplatsen och han hade lagt märke till hennes situation och kört dit med en åk transport och frågade henne om hon ville ha skjuts dit hon skulle. Naturligtvis föll frågan på alla i hennes familj. Det blev lite omtumlande för honom då hon kallade honom vid namn och han då kände igen flickan han hade förfört så många år tidigare men tappat kontakten med, mer eller mindre frivilligt. Dom åkte igenom terminalen och det var så mycket människor att han fick köra i krokar hela vägen tills han kom fram till gate'n där dom skulle resa ifrån. Då hon reste på Svenskt pass så gick det lite smidigare igenom tull och pass och incheckning men efter lite om och men så var hon igenom. Juan och hon pratade en stund innan det blev dags att kliva på planet. Ett äldre SAS flygplan som inte var riktigt så brett i gångarna men ändå gick det.
 
Efter vad som kändes som en evighet så kom dom slutligen iväg och resan norrut var både bullrig och turbulent. Hon tänkte det måste bero på årstiden att det skulle vara så mycket luft gropar överallt. Ungefär 10 minuter innan ankomst till Arlanda så kändes det som om planet föll rätt ner mot markena och det hördes att motorerna kämpade. Flygvärdinnorna hade fått ta i sig för att inte flyga upp i taket och ett par passagerare åkte på skador för dom inte hade spänt in sig ännu. När dem till slut lyckades landa så stod ambulans och väntade och Amelia var tacksam att det inte var hon som hade blivit skadad, men den ena flyvärdinnan hade tagit saken i egna händer och bett Kapten ordna med ambulans transport till sjukhus för kontroll ändå. Hennes sambo skulle få åka taxi och möta henne på sjukhuset när han hade hämtat ut bagaget.
 
Ett par timmar efter hon hade kommit till sjukhuset och hade fått gå igenom kontroll så kom nästa chock. Hon skulle inte kunna åka hem för det skulle måste in på förlossningen med henne på en gång. Det skumma var att hon inte hade känt någonting märkvärdigt och här var det julafton och alla väntade på deras ankomst, men istället fick hon ringa och säga att hon hade blivit inlagd för "säkerhets skull." Hon var inte beredd ännu att berätta varför utan hon var otålig på att sambon inte hade anlängt ännu. Doctorn och barnmorskan kom till henne och sa att det inte kunde vänta längre utan risk för dom små. Det skulle bli förlossning där och då med kejsarsnitt för dom var rädd att hon skulle inte orka med. Hon suckade och gick motvilligt med på det och precis då kom sambon och bonus dottern. Han blev stum och visste inte vad han skulle säga eller göra men tog flickan i handen och dom följde med upp på förlossningen. Där fick dom sen sätta sig i väntsalen för att hennes släkting skulle dyka upp och hämta flickan.
 
30 minuter senare så hade Amelia fött barnen men det hade missats att hon hade en till. Den var tyvärr tvunget in i kuvös på en enda gång. Det blev en fyrlings överrasknings julklapp som skulle komma att innebära många galna stunder då fyra barn fyllde år samtidigt på julafton.
 
 
 
GOD JUL
 
och
 
GOTT NYTT ÅR
 
 
Goddagens från Bloggen.