En Vän När Man Behöver Det

"Andreas Viasson med låten Dotter Sion Fröjda Dig" 
(på ett väldigt annorlunda sätt)
 
sagans fortsättning.
..som Ni som läste den minns så utspelade den sig i både Brasilien och i Sverige och nu så beger sig resan till fattig kvarteren i Rio Da Janeiro där killen till namnbytte Amelia jobbade. Hon hade bytt namn för att det passade in i hennes roll och var lättare gångbart i det Portugesiska språket. Visst, hennes förra namn var väl inte så svårt att säga precis, men hon kände att det var dags för en ändring i alla fall. Ett år hade gått och nu satt hon i ett nytt kök en bra bit från jobbet hon hade tänkt gå till denna dag men kände att det bara inte skulle fungera. Att vara gravid igen var ingen konst i det tempraturer som dom befann sig i och att gå i det ändlösa trånga trappklädda favela var bara det ett jobb i sig. Hon hade jobbat längst upp i en gränd med ett team läkare som försökte göra livet lättare för barn. Ett jobb som inte alltid var det lättaste när knivskärningar och vapen skador var mer vardag än ro.
 
Hon hade börjat dekorera huset dom bodde i. Från deras balkong eller altan om man så vill kunde dom sitta och titta ner över dalgången som vette mot havet och se när flygplanen kom in för landning med vad som verkade vara trånga marginaler. Rio var ju inte direkt känd för en pilot vänlig plats med sina höga berg och så Kristi toppen. Flög man in över Rio så kunde man se husen sträcka sig upp för dessa bergskanter så långt ögat kunde se. En blandning av välbärgat och fattigt i en salig röra. Staden var som en magnet som drog till sig mer och mer människor som sökte lyckan där. Sen den förlorat sin status som huvudstad till Brazilia så hade invandringen börjat vända mer dit. Rio med sina vackra stränden, sitt ljumma klimat, sina stora esplanader utefter havs hanten och myllret av den ständigt icket sovande staden. Årets höjdpunkt hade varit karnevalen med sina dansanta uppklädda och avklädda flak och människor. Nu så här före jul så hade myllret av människor övergått till mer belysning och att smycka så mycket som gick även i dessa fattig kvarter några kilometer bort från där dom nu bodde. Hon lutade sig tillbaka i stolen och tittade upp mot området och var förundrad över hur vackert det såg ut trots den misär som rådde där. Hon ringde en vännina och frågade om det inte var möjligt för dom två att träffas en stund nere vid stranden. Det var som att det var en magnet som drog henne dit...
 

English:
 
No english translation. I do not have the time for it right now, sorry. You can use the page translator that is an addon to your browser and works fairly well.
 
Eventuellt måste jag till Ö-vik imorgon bitti.
 
 
Goddagens från bloggen.
 
.