Alla Tiders Tider

"Linkin Park med låten In the End"
 
Efterfrågad sak. Vi tar ett avsnitt ur något jag jobbar på. Jag har funderat på om jag ska ta mig tid att verkligen skriva på denna. Avgör själva.
 
This post is only in Swedish.
I am starting an English blog soon.
 
En skör tråd:
 
Barn växer fort och snabbare än man tror så står dom vid dörren med en tår i ögat och en längtan i hjärtat att leva sitt nya, egna, självständiga liv. Tider det kunde man säga. I mitt eget fall så flyttade jag tvärs över jordklotet till ett känt men okänt land. Tids nog så var det en egen början på något nytt då jag redan hade provat på att flytta västerut söder om ekvatorn. Ett nytt språk, ett nytt sätt att tänka, ett nytt sätt att se på saker och ting och ett nytt sätt att räkna. Alltså en sådan omvälvande erfarenhet det var. 
 
Sent på eftermiddagen precis innan stängnings dags så stod man där framför migrationsverkets dörr och funderade på om man vågade gå in på kontoret. Lite fasa fanns med i hjärtat då man från olika håll hade hört hur hårda och kalla dessa myndighets personer var på detta ställe. Jag kunde i och för sig förstå det för det måste ju ändå vara ett tufft jobb att hantera men lite livs sympatier hoppades man ändå det fanns i hjärtat. Varför skulle jag egentligen in på det där stället var en av tankarna som slog mig. Mina föräldrar var ju trotts allt ifrån landet och varför skulle jag då sen måste till skatteverket för att ordna med ett personnummer. Var det inte givet att hade man föräldrar från landet att man då också hade ett personnummer. Tydligen inte. Jag stod lite förlägen i receptionen och frågade efter personen jag skulle kontakta, med mitt utländska körkort i ena handen och passet i den andra handen och måste ha sett ut som ett enda stort frågetecken. Efter vad som kändes som en evighet kom en ståtlig kvinna och ropade på mitt namn och jag ställde mig upp och följde med till ett kontor som mer liknade en lagerlokal än ett välordnat kontor. Där satte sig denna rödhåriga, tjock bågade muskulösa kvinna och började prata och stoppa papper i ansiktet på mig och med barsk ton sa att jag skulle fylla i handlingarna. Det tog tre eller fyra förenklade förklaringar innan jag började förstå vad hon sa för mitt språk på den tiden hörde inte till kronjuvelerna precis.
 
Voce'e uma puta. Jajaja! kom det ur munnen på henne och jag stirrade på henne med lite av en irriterad blick. Visserligen var jag van vid att det kunde vara lite trögt till en början men när det som kommer ur munnen på folk förflyttar sig fram i samma takt som SNCF höghastighets tåget så måste hjärnan liksom stanna bandet och spola tillbaka och skapa en repris för att kunna bearbeta det som sas. Inte nog med att hjärnans ordlexicon just denna eftermiddag var slö. Minnesbankarna var trötta. Här hade man suttit på tåget i 16 timmar i en icket luftkonditionerad vagn som var fullproppad med folk som skulle från ena stor staden till nästa. 14 vagnar och ändå inte en plats ledig i dessa temperaturer var lida på högkant.
 
Väl på hotellet igen satte jag mig på balkongen och beställde rumservice för att tanken på att äta bland 100 tals människor var så långt från önskvärt i det läget. Varför skulle man ens tänka tanken när det var svalt och skönt där man satt. Lite visste jag då att jag ändå hade varit förskonad den värsta persen för bara en tid senare var det dags att flytta tvärs över jordklotet igen och denna gång måste gå igenom samma sak igen. Denna gång höll det på i 3år innan jag fick grönt ljus men mer om det en annan gång.
 
Nu då?
Ja, nu blir det att laga till nå mat. Det lär ta en stund då potatis ska skalas, lök skalas och skäras och karrestek skäras i fjärils tunna skivor och sen ska hela kalaset in i ugnen i en timme. Man nästan gruvar sig för att laga mat i ugn nu för tiden med tanke på elkostnaden. Den mackapären är inte precis miljöklass A2.
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.
Taggar: berättelse, förändring, leva, livet;

I En Tid Som Nu Är Denna

"Andreas Viasson med låten Nothing's Gonna Change My Love For You"
(Inget kommer ändra min kärlek för dig)
 
..direkt översatt. Nu har det gått några dagar och det är väl inte just så mycket som inträffat i stora mått mätt. Jag avklarade mina ärenden med livet och humörets glädje i behåll. Visserligen fick jag avsluta dagen lite tidigare än tänkt men när inte skallen sammarbetar fullt ut och man inte har fått sig så mycket sömn så blir det lätt att det känns som man slagits med en slägga. Inte då nog med det att bilen krånglar. Är så less. Nu ska den in på service snart för att göra ett nytt försök att klara besiktningen. Att göra nån lång styrning med den är bara att glömma. Datorns kylvätske pump gav ut också och jag fick leta rätt på reserv kylfläkt till processorn. Jag var så övertygad att jag lagt den i förrådet nånstans då den ej behövdes men si nej, den låg i ett skåp mitt framför ögonen på mig. Det upptäckte jag förstås inte förrän jag städat ur och städat förrådet rent och satte mig för att ta en kopp kaffe. Jag bara .............. men det positiva var att jag fick köra bort en massa "bra att ha" som inte var "bra att ha kvar" skrot. 😂 Nu middag och film och sen får vi se vad kvällen bjuder på. Har sett klart "Die Hard" serien i alla fall.
 
Jo, just ja, till dig som undrade om jag fortfarande följer TimråIK. Klart jag gör! Nu är namnet "Isdraken" officiellt mitt godkända namn och ingår i min identitet. Var på tiden!
 

English:
 
Post Title: I A Time Such As This.
 
Now a few days have passed by since last post and there hasn't been so much happening if one looks at the broader spectrum of things. I have dealt with my errands with life and cheer in safe hands. Obviously I had to end the day somewhat abruptly when the head didn't feel like cooperating fully and if one then to boot hadn't acquired so many hours of sleep prior to that then it started feeling a bit  like having fought with a sledge hammer. Then on top of that the car has decided to start playing up. I am so tired of it and I wish I could afford to purchase a new one. Now I am going to have to spend needed money for repairs rather than necessities to get through the yearly vehicle inspection. The day after the PC's liquidcooling pump stopped working too. That caused me to freak out and had to search for the cooler fan system that I knew I had as a spare somewhere. Said and done, I cleaned out and sorted the storage room in search of this jewel that would keep my PC running for a while longer, but once completed I hadn't found it. I then took a cup of coffee and sat down in the couch to enjoy that only to discover that the fan I had been looking for all along was in the cupboard in front of me. I was like ............ but hey, one positive thing about it was I got to take a lot of "good to have" that actually was just "good to take up messy space" to the recycling plant and get rid of it leaving me with a clean and tidy storage.😂 Now to fix dinner and watch a movie and see what the night and weekend has to offer. I have also just finished watching the "die hard" series of films.
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.
Taggar: förändring, leva, livet, tankar;

När Tid Finns

"Ikea Haul Videon"
(ställ upp bild kvallan till 1440p eller högre)
 
Jag väljer att göra så här. Jag lägger härmed upp IKEA videon (på Engelska men finns svensk översättning) som är lite drygt 17minuter lång istället för ett längre inlägg. Jag har ett par viktiga ärenden idag och jag ska hoppa in i duschen och sedan bege mig iväg. Blir nog borta resten av dagen skulle jag gissa. Det här blir också sista åkturen åt Skellefteå hållet innan slutet på Februari pga olika faktorer som jag inte går in på just nu. Jag kommer att åka söderut istället mellan varven. Varför det lär Ni bli varse om så småningom. Jag har också blivit tillfrågad om jag ska komma ner till Gävle och Uppsala och Stockholm nått för att spela in. Det kan jag inte svara på just nu. Det är absolut inte omöjligt men när får vi se. Det kostar som sagt pengar och plats att bo är inte billigt om man inte har andra alternativ, men som sagt, inget sagt, inget ogjort. Vore antagligen billigare åka till Thailand i en månad säkert, och sol värme är något som verkligen behövs 🙄
 

English:
 
Post title: When Time Exists:
 
I choose to it this way. I post the IKEA video (in English) here as well and it is just over 17minutes long. I have a few important errands to deal with today and I am going to take a quick shower and then head out. I am guessing that I will be gone most of the day. This will be the last ride towards the Skelleftea area until the end of February. I won't go in to reasons for that at the moment. I will however be heading south now and then. Why is something you will find out in time. I have also now been queried if I can travel to Gavle, Uppsala and Stockholm and if I in those cases will do some recordings there. Well, it isn't impossible, but like everything else, it costs a heap of money and living accommedations where there are no extra contacts is NOT cheap. In fact it would be cheaper to travel to Thailand for a month. However, nothing said, nothing promised. Have a great day.
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.
Taggar: förändring, leva, livet, tankar, video;