En Ny Tid

"New Times med låten Summer Jam"
 
Ja för den uppmärksamme
som har följt min blogg genom åren så vet Ni att denna titel har använts tre gånger i olika former. Och ja, det har varit ny start i det gångerna den har figurerat men nu är det mer relevant igen sen Februari 2015. Nu har ju det flesta inlägg från den tiden raderats för olika anledningar men hur det än är så så betyder det inte att ny start eller ny tid är mindre giltig. För mig är detta en stor förändring och det är en som jag nu mer och mer börja känna är vad jag har behövt länge men inte kommit fram till förrän nu.
 
Det finns en och annan
som påstår att det var märkligt hur fort detta hände och eller plötsligt detta beslut om att flytta kom att bl till, men så är det inte. Det har varit ett väldigt svårt beslut att ta och många utrednings moment innan jag beslöt detta. Det finns bakomliggande orsaker också som jag inte går in på här. I bild står jag i mitt kök som är full stort med tillgång till hallen och vardagsrum genom extra rummet (som jag kallar det) alternativt rakt fram. Jag har blivit frågad om husesyn men det blir först när jag känner att jag är riktigt klar med allt.
 
Jag har beställt
ljudisolerings plattor typ mindre format än det man har i ljud studio och jag sitter i valet och kvalet om jag ska skaffa ljudisolerings panel att sätta upp mellan mig och min granne då just väggen i vardagsrummet verkar inte vara särskilt dämpande.(problemet är dock 14 tusen kronor måste sparas ihop för detta att ske) En sak är skönt däremot är att det är träväggar överallt och det gör det mycket lättare att sätta upp olika grejer än i det andra huset där jag bodde. Betong och gips som det krävdes slagborr och plugg för att ens få upp något. Idag kom Skekraft.net och installerade ny internet anslutning så jag kan uppgradera hastigheten till 1000mbit/1000mBit om jag vill. Jag börjar med 250/250 så får vi se om det räcker till mina "streaming behov."
 
Nu
när jag sitter här i skrivande stund så har jag egentligen bara en liten sak att grubbla på. Vad jag ska äta till middag. Köra sallad med smältost macka och kaffe eller om jag ska ta mig an ett lite bökigare kokverk och laga till Koreanskt marinerade revbenspjäll och Japanska Udon nudlar och till det en Ceasars Sallad utan tomat och ha röd paprika istället. Okej, beslut fattat.
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.
Taggar: förändring, leva, livet, tankar;

Midsommar och Fylla År

"Sven Ingvars med låten Sommar och Sol"
 
Bara en kort uppdatering. Jag tillbringar midsommar och min födelsedag själv. Fick en mycket mysig och fin uppvaktning igår så det värmer i själen länge och väl. Jag önskar er alla därmed en 
 
Trevlig
 
Midsommar
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.
Taggar: förändring, leva, livet, tankar;

Ska Man Behöva Efterlysa

"Future med låten Life Is Good ft Drake"
 
Idag
drog bastu värmen igång på allvar. Har smått ont i huvudet av eftersviterna. Klockan är 22:46 och det är fortfarande över 25'C. Ett tag under dagen passerade det 40'C där jag var och då var det över 60'C inne i bilen. Tror kanske man pusha lyckan lite väl mycket. Ville ta av mig och bara sitta i shortsen men då jag hade start stopp in och ut ur bilen med månadsshoppingen så fick det vara. Drack istället nästan 3 liter vatten. Fick också lite av en överraskning när det nya medicinerings doseringen kom där jag nu har bara 3 mediciner mot för det 10-11 jag hade tidigare. Iofs bidrar också vikt förlusten mycket till det då kroppen orkar bättre men 72kg än 116kg,
 
Jag har
några problem att lösa här hemma. Vissa grejer vill bara inte fungera som tänkt och hur än jag pillar på med det och mäter upp så säger det stopp. Jag är inte den som ger upp så lätt men just nu är det väl varmt. Sen är det där med pålitlighet. Man ska inte behöva upprepa förklaringar 50 100 11 gånger och tigga och be om att saker och ting ska ske. Speciellt om det har kostat tid och energi och pengar att anordnas. Då förväntar man sig att få någon slags respons på en gång istället för att behöva vänta i veckor på att nått ska hända. Bilen behöver nån som är behändig med en svetts och kan fixa balkarna som håller kofångaren på plats bak annars fångar den inte nå kor. Bidrar ju också till snabbar missöde då nån backat på en och stuckit utan att lämna kontakt uppgifter. Jag tror inte min försäkring täcker sånt då bilen är ifrån 1997.
 
Vad gäller flytten
så har jag kommit "in" i lägenheten så att säga. Har fix med extra rummet men inte sånt som är panik att få klart i dagsläget. Behöver dock hitta nyare soffa för det jag har idag är slut. Både soffa och fåtöljer. Det är bara skroten som gäller för dem. En skaplig hörnsoffa som ser vettig ut skulle vara bra då jag nu har plats för sån.
 
Nu
duschen sen tror jag att jag lägger mig och spelar på mobilen nån timme eller så innan jag däckar för natten. Ett spel som är rätt roande är monopoly Go men det retar mig att man ska måste vara ansluten och inloggad på Facebook på den då jag avskyr Meta och bara vill kunna logga in för att prata med nå bekanta eller vänner eller publicera dessa inlägg. Annars använder jag inte Facebook alls om jag slipper. Illa nog att instagram är beroende av den.
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.
Taggar: förändring, leva, livet, tankar;