I God Tid Ehmm Ombesiktning

"Katy Perry med låten Unconditionally"
 
Nopp, inte släppt isen på havet än. Nog kan man bli galen för mindre. Bilprovningen hitta fel som är av dom konstigaste arter bara för att tjäna pengar. Det är ju horribelt att det ska kosta nästan 1000kr för besiktning plus ombesiktning och det priset har ökat med 400:-/år det sista åren. Jag brukade tycka det var okey att besöka just "denna" besiktningsinrättning men med det priser det håller nu så är det nog sista gången jag gör en hos dom då jag är klar imorgon. Om inte den går igenom efter dessa 7000:- utlagda kronorna i reparationer så vette tusan vad jag gör. Nu har reparationerna uppkommit till + på inköps priset av bilen. Fördelen med den dock är att det är en bil som bara går och går mellan fixar intervallerna. Vi får väl se vad som händer.
 
Uppdatering:
Ja det är väl inte direkt så mycket på uppdaterings sidan. Tror det är mer att på personliga planet så känns det allt mer ensamt trots närhet till en viss person som jag träffar då och då. Det är inte riktigt samma sak. Jag har haft både stök och bök och nu när det är lite drygt 7 veckor kvar till dess att flyttningen kommer bli ett faktum så måste jag börja ta itu med packningen. Jag menar gott och väl att bara rafsa ihop allt i kartonger i sista minuten och hoppas det håller och sen tillbringa 3 månader med att försöka lista ut i vilken låda saker är. Jag tror jag föredrar att ha lite mer ordning på det så jag vet var saker och ting ska vara och när. Det är också en viss fördel om man slipper ha kartonger stående överallt i all evighet.
 
Följer också med intresse och spänning hur det går i slutspelet i ishockeyn. Kvällens match kommer vara av det överspännande laget men jag kan inte se den tyvärr. Får följa händelseutvecklingen på shl sidan. På Lördag blir det eventuellt åktur till Piteå. Det är dock inget som är finaliserat men skulle vara kul om det gick genomföra. Söndag Skellefteå för att hjälpa en närstående i nått ärende. Om det inte blir Piteå på Lördag så blir Skellefteå turen den dagen istället. Det finns ett kanske till på Fredag om att åka till Umeå fram och tillbaka men det är långt ifrån något säkert i dagens läge. Eventuellt kan det vänta tills samma dag (14/4) då jag ändå måste till Umeå Sjukhus på undersökning. Det vet jag imorgon i alla fall. Om inte annat så sparar det på soppan.
 
Nu försöka sova nån timme då Post Nord har gjort sitt Post Mord igen och är ENDAST ett dygn försenade som dom skickade ursäkt mejl om och klockan 5 imorse fick man då ett till mejl om väder relaterad olycka som orsakar förseningar och kan eventuellt inte levereras idag heller. Då ringer man till kundtjänst och så säger dom den kommer idag fast senast kl18. Ja kan inte sitta hemma hela dagen och vänta på en chansning... Det är ju ett stort paket och jag måste kunna ta emot det hemma men vänta en hel dag?? Jistanes anåda.
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.
Taggar: förändring, leva, livet, tankar;

Ibland Står Det Stilla Innan Det Rullar På

"Bob Seger and the Silver Bullet Band med låten Against The Wind"
 
Ja, det blev ett liv utan dess like. Ni minns, ni som följt bloggen lite mer noggrant och länge, att jag nämnde att jag hade fått nått upp i motor uttrymmet på bilen vid en omkörning. Det visade sig bli en redigt kostsam affär och har fortfarande inte sluta rulla ut tusenlapparna. Idag blev bilen underkänd för att vi missat se ytterligare en skada och nybildad skada på bränslefiltret som genom det hade börjat läka bensin. Han beräknade att jag förlorade en dryg halv liter bensin om dagen oavsett om jag använde bilen eller inte. Inte undra på att jag tyckt den blivit dryg på soppan och luktade bensin när man stod stilla. Med det åtgärdat kostar det mig YTTERLIGARE 580kr på redan utlaggda 4600:- Det är ju så man får sprängningar i hjärnan av frustration.
 
På toppen av det så har jag beställt en ny säng som är på väg och kunde inte vänta längre för den jag har har gått i arv i 60år och är nu helt slut. Nej jag är inte 60år och det dröjer ett bra tag till dess utan pappas syster hade den först som sen gick till den andra systern som sen gick till mig via ett annat släktband jag ej går in på och nu så har man en svidande rygg när man stiger upp på morgonen och jag vill kunna ha nått vettigt "ifall att" nått vettigt händer i mitt liv. Känns ända ner i nervändorna. En andra anledning är att flyttar man till ett nytt snyggt nyrenoverat ställe så är det ju också skönt om man inte har gårdagens sönderslitna skit med sig. Jag menar man behöver inte bre på men nog måste man åtaminstone få sova som folk. Låta hjärtat få lite sinnesro istället för att snurra kroppen på sömngrillen. Jag har hittat ett snyggt köksglasbort med tillhörande stolar för ett par hundra lappar och ser och känns som nytt fast det inte är det.
 
Nu pågår i alla fall packning för fullt, eller ja, förstadiet till packningen. Det vill säga sorteringen och bestämma hur man ska packa på ett effektivt sätt. Jag har haft nog av oordning i röran. Vill gärna att det blir så att rätt kartonger till rätt rum med rätt möbler och tillhörigheter så det i princip är plocka fram och ställa till och sen när det är en något så när ordning så då kunna börja flytta om när man har tid till det. Alltså snyggt från vad dom säger på engelska "the get go." Nu blir det då i alla fall fixa nått enkelt att äta. Min mage har spelat upp i lite drygt en vecka nu. Jag hade magsjuka häromdagen tror jag eller nått liknande och magen är fortfarande lite rörig men uppför sig acceptabelt ändå. Fick brev från sjukvården som var lite lustig dock. EKG på Umeå sjukhus den 14 April. Vad kan det ta? 10 till 20 minuter och en biltur på 16mil. Får passa på göra nå andra besök då i så fall. Exempelvis IKEA. Aja får se. Nu mat.
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.
Taggar: förändring, leva, livet, tankar;

I Tidernas Tiders Tider

"Andreas Viasson med låten House Of The Rising Sun"
(min piano version)
 
Det har varit jäktigt. Fick då in en spelning. Denna piano version av en mycket välkänd låt. Jag har gjort en del impro i den för att få den lite mer "min egen." Jag ska komma med en del så kallade film genre låtar och lite Disney också. Jag har fått förfrågan att "göra om" en del av dansbands låtarna så det ska jag försöka hinna med mellan varven. 
 
Planer för dagen.
Ja jag ska till Skellefteå imorgon för att månadshandla. Jag ska också en sväng förbi en vårdinrättning på morgon kvisten. Jag förstår inte varför jag håller på få sår på knogarna som om jag varit i slagsmål med en tegelvägg eller annat. Fullkommligt omöjligt för våld är INTE min stil i någon form. I så fall måste jag ha försökt möblera om ansiktet på migsjälv i sömnen men det kan då inte vara nå hårda tag precis. Annars skulle jag vara både gul och blå. Igår blev det lite dramatik här och det var inte något jag hade förväntat mig. Jag kan inte säga nått om det ännu men vi får väl se. Det innebar besök av flera individer. Idag har jag haft besök av en bekant och så har jag fått en pratstund eller 2 med P. Alltid lika kul även om det finns aspekter som är mer av det personliga slaget så har vi en naturlig kontakt med varandra som har stämt från första stund. Bra person kemi  om vi så säger.
 
Bilen är då reparerad och blev en smula billigare men trots det så ligger jag pyrt till denna månad då andra kostnader tillkommer som kommer svida i plånboken. Jag har också ute på annons en kaffe/the service från Rörstrand. Den är av "Mirabell" gruppen. Jag behöver få den såld a la snarast då den kommer ge mig stöd för att fixa utgifterna runt den närmaste tiden och flyttningen. Dubbla hyror och ev dubbel el är lite mer än jag hinner spara ihop innan den 2 Juni då jag ska flytta. Det är förbesiktning på min lägenhet nu på Tisdag och då en vecka senare är visningen på den för spekulanter som har blivit bjudna till det. Så nu är tåget i rullning och ingen återvändo. Antingen ta eller bo i ett garage på landet nånstans. haha.
 
International readers.
For my lovely other visitors use the page translator on the right menue and choose your language and this site. Thank you.
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.
Taggar: förändring, leva, livet, tankar;