Dagens Snabba


Idag är det en ta det lugnt dag. Ska försöka ta mig en längre lugnare promenad. Detta då jag har sån värk idag att det dominerar allt. Allergin känner man också av men märkligt nog har den inte varit så påtalande som tidigare år. El stödet som utlovades inom två veckor har ej infunnit sig ännu. Vad hade man kunnat vänta sig? Hoppas inte iPren krockar med övrig medicin jag har, då det måste hållas igen med inköp resten av denna vecka pga flytten. Att behöva lägga ut över 12000:- kr bara för att flytta en bit är hutlöst.

Goddagens från Bloggen

.
Taggar: förändring, leva, livet, tankar;

Mysigt Värre

"Billy Joel med låten Movin' Out"
 
Ja nu har det återigen dröjt några dagar för ett inlägg att komma. Däribland har det hunnits med att möta en del mysiga personer och packa, packa, packa och grov städa så inte det ska vara så himlar mycket i slutet.I skrivande stund är det nu endast 4½ dag kvar till första flytt lasset med kartonger går. Därefter går ett par lass med grejer som ska in i förrädet på plats direkt. Utan att avslöja för mycket var detta är, så ser Ni en bild från balkong sidan här ovanför. Ni som läser detta och bor i trakten vet nog var det är någonstans. För Er som kommer utifrån och ska hälsa på kan jag ge en beskrivning på DM på insta eller på snap eller FB messenger eller på mobilt. Jag kommer i fortsättningen efter flytten inte visa fler bilder som har direkt anslutning till där jag bor av anledningar jag ej kan gå in på här.
 
Nu är det i alla fall sista tvättstuge tiden där jag bor för tillfället men innan dess ska jag ta mig en kortare promenad och se om inte jag kan få loss några låsta irriterande muskler som om dom fortsätter i detta kommer sluta med att jag har migrän innan kvällen. När jag vaknade imorse så mådde jag hemskt illa och spydde vid 10 tiden men vet ej varför. Det verkar som om det lättar nu när jag fått i mig nå kaffe och ägg macka. Iofs var det inte mycket jag fick i mig igår men men.
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.
Taggar: förändring, leva, livet, tankar;

Kontrollerande Medboende och Empatilöshet

"lady Gaga med låten Hold My Hand"
 
Att säga till den man bor med "du får ej prata med '*******' " för annars lämnar jag dig" eller använder orden "Du vet vad som händer om du pratar med " *****! " eller " ***** " är något i hästväg kontrollerande. Att sen ta dennes mobil eller dator ifrån dem för att gå igenom den för att hålla koll på vem densamme har varit i kontakt med är i det närmaste bristande männsklig respekt. Att också eventuellt hota med misshandel eller ekonomisk bestraffning är att ta saker och ting lite över gränsen till det acceptabla, speciellt om denna någon har en nära relation till den densamme pratar med för att må bra och som stärker förtroendet och börjar må bra. Att den kontrollerande individen ser till att kapa banden så gott det går för dom märker att personen blir mer och mer självständig igen och blir lite mer mån om sig själv. Det tragiska är då att denne samme individ totallt saknar empati och förmåga att sätta sig in i hur någon i dennes närhet känner då det inte kommer någon förklaring till varför saker och ting ändras övernatt. Löften är till för att hållas och likaså överenskommelser. Att säga en sak och sen göra en annan och inte bry sig sen om hur mottageren känner om det visar på en bristande respekt och emapti förmåga. 
 
Jag läste en artikel och ett blogg inlägg om det här med psykopati och speciellt då narcissistisk psykopati. Jag kan säga att jag kände igen det i några individer jag har haft med att göra igenom åren. Det som är drivande är NPS. Narcississitisk Psykopatisk Avundsjuka/svartsjuka. Livsfarlig sådan med misshandel och i vissa fall leda till ofrivilligt ta någons liv då hela världen svartnar för ögonen för den människan. Jag har en bekant som försökt bryta med sin NPS partner men ju mer det försöker sättas stopp desto intensivare har personen blivit. Sanningen för en NPS människa är lika långt ifrån som månen är till jorden. Det är deras levebröd och många går sängvägen för att få sin vilja igenon och då spelar det inte någon som helst roll om dom är i ett förhållande eller inte. Jag hoppas bara att *(M)* (pseudo) kommer loss för annars är det bara smågrus kvar själsligt.
 
 
Goddagens från Bloggen.
Taggar: förändring, leva, livet, tankar;