Jag Säljer Ej På Blocket För Bortskänkning och Välgörenhet

"Angelina Jordan med Now I'm The Fool"
(en av dom nya)
 
i detta fall. Snålheten hos folk upphör aldrig att förvåna mig. Vem i hela fridens namn faktiskt tror att bara för att man säljer saker och ting på Blocket så är det en second hand thrift marknad. Bara för att det är "begagnat" betyder det inte att det är pris kört. Ta till exempel gitarren i bild. En van resenär som rest större delen av våran jordglob och är nästan 50år gammal och i prima skick. Den är värderad till mellan 5700:- och 30 000:- kr. Detta är dessutom en så kallad "rare" (sällsynt) modell av detta märke. Jag har lagt priset på 5000:- vilket är i lägsta laget men det är väl bättre den kommer till någon som har verklig användning för den än att det står uppställd i ett hörn. Det medföljer ju en bär väska i läder som är värd 500:-  Det dröjer 48 timmar så får man 2 skam bud på 150kr och 200kr. Rent oförskämt. Det blev så klart ett nej tack, leta vidare eller besök stadens lokala second hand butiker som sysslar med återvinning. Här är det inte återvinning. Här är det att föra vidare musik glädje i hög kvalité med extremt bra ljud.
 
Lampan i bild är det samma sak med fast i detta fall äldre och en verklig raritet. Den är värderad till 50 000 kr men jag säljer den för under 10 000 kronor för att för det första, den platsar inte i mitt hem och stil och för det andra är för stor. Jag vill inte att denna står i en kartong i ett förråd för att förstöras. Den är unik. Den enda i sitt slag och prototyp. Den är hand gjord av konstnärer i Syd Afrika och i flätat gräs och ilala palm snöre och lindade koppar ringar och detaljer. Då kommer man inte med ett skam bud på 100 till 300kr "om man kommer och hämtar den på en gång" Seriöst!!!
 
Varje sak har sin plats och syfte. Detta är ej heller frågan om återvinning. Det är att föra vidare en kultur skatt. Jag har fler saker att sälja med liknande och högre värde men vette tusan om blocket är rätta stället för det längre. Dessa båda finns på blocket i några veckor till men jag vill helst få dom sålda innan helgen är till ända alternativt senast Onsdag den 20/09/2023 kväll. Pengarna dessa inbringar ska gå till ett mycket viktigt ändamål som är av yttersta vikt för mig och mitt psykiska och fysiska välmående.
 
 
Goddagens från Bloggen.
 
.
Taggar: förändring, leva, livet, tankar;

Kommentera inlägget här :